Εκστρατεία ενημέρωσης τουριστών τα Κρήτης για την ελιά και το ελαιόλαδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 2η φάση της εκστρατείας «Ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του Ελαιολαδου» με δράσεις προσέγγισης των ξένων τουριστών και των παιδιών τους στα Ξενοδοχεία της Κρήτης.

Οι δράσεις αυτές που οργανώνονται από τον ΣΕΔΗΚ και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας σε συνεργασία με τα Ξενοδοχεία της Κρήτης άρχισαν με πρόσκληση που έστειλε προς τα Ξενοδοχεία της Κρήτης μέσω των Ενώσεων Ξενοδόχων στους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής 31 Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, ενώ θεωρείται βέβαιη η θετική ανταπόκριση και άλλων.

Η προσέγγιση των τουριστών επιδιώκεται με την δωρεάν προσφορά στα παιδιά τους έντυπου και ψηφιακού υλικού που έχει παραχθεί από τον ΣΕΔΗΚ στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, μέσω των Ξενοδοχείων.

Το έντυπο υλικό περιλαμβάνει δυο βιβλία που απευθύνονται το ένα σε μικρά παιδιά (5-8) ετών και έχει τίτλο «Παιχνίδια με την Ελιά» ενώ το άλλο απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού η και πρώτων τάξεων Γυμνάσιου και έχει τίτλο «Στους δρόμους της Ελιάς».

Το ψηφιακό υλικό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά βιβλία (e-book) και διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια που προσφέρονται διαδικτυακά και σε CD.

Το περιεχόμενο των βιβλίων αυτών είναι αρκετά χρήσιμο και ελκυστικό τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους, γιατί παρέχει την ευκαιρια για μια δημιουργική διασκέδαση στα μικρά παιδιά και μια χρήσιμη και ελκυστική ενημέρωση στα μεγαλύτερα.

Η προσφορά των βιβλίων στα παιδιά των τουριστών θα γίνεται με τοποθέτηση ειδικών stands σε κατάλληλες θέσεις μέσα στα Ξενοδοχεία τα οποία ο ΣΕΔΗΚ άρχισε ήδη να τους αποστέλλει.

Τα βιβλία συνοδεύονται με σχετικά Δελτία Παραλαβής – Ερωτηματολόγια που θα πρέπει να συμπληρώνονται από τους ενδιαφερομένους τουρίστες, με στόχο να διατηρηθεί η επαφή και συνεχής ενημέρωση τους με την Κρήτη και μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση