ΕΜΙΤΤ 2013: Η Χαλκιδική και το «ελληνικό πρωινό» κέρδισαν τις εντυπώσεις

Οργανωμένη, επαγγελματική και αποτελεσματική ήταν η παρουσίαση της Χαλκιδικής στη διεθνή έκθεση τουρισμού EMITT 2013, στην Κωνσταντινούπολη. Πάνω από 60 επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη και φορείς της Χαλκιδικής προώθησαν τον προορισμό εντός και εκτός του  περιπτέρου και της  έκθεσης.

Στο stand της έκθεσης EMITT, το ενδιαφέρον για τον προορισμό εκφράστηκε από τουριστικούς πράκτορες από την Τουρκία και λοιπές ασιατικές χώρες, από δημοσιογράφους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών της Τουρκίας όπως: World Travel Channel, Haberturk, TRT και TGRT, ακόμη και από τον πρώην Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος φωτογραφήθηκε στο περίπτερο, με πολυπληθή συνοδεία συνεργατών του.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως εκθέτης με σύγχρονο αυτόνομο περίπτερο 35 τ.μ. όπου προβλήθηκαν τα νέα promo video, διενεμήθη υλικό στα τούρκικα και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. - Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Ο Τουριστικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του  Γρηγόρη Τάσιο και το Γ.Γ.  Δημήτρη Χαδαλή. Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου - ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αναπληρωτή Περιφερειάρχη - υπήρξε απαραίτητη τόσο στην επικοινωνία με φορείς της Τουρκίας όσο και σε συναντήσεις με Τούρκους επιχειρηματίες που πραγματοποίησε μαζί με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού κ. Τάσιο. Οι συναντήσεις αυτές είχαν ως θέμα νέες επενδυτικές προτάσεις για τη Χαλκιδική. Τη στήριξή του στις δράσεις ανάπτυξης συνεργασίας με την τουρκική αγορά εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εκθεσιακό περίπτερο.

Οι chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων προσέλκυσαν βλέμματα και κάμερες όσο το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. αποτελούσε φωτογραφικό και κινηματογραφικό φόντο, ταξιδεύοντας για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής άνοιξαν την όρεξη για μελλοντικές δράσεις στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες θα στηρίξουν τον τουρισμό γαστρονομίας.

Κάθε δράση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Τουρκία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μεταφράζεται σε σταθερά αυξανόμενη αύξηση των κρατήσεων, κυρίως λόγω της καθημερινής πτήσης της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Β. Ελλάδος της Turkish Utku Yazan, η εταιρεία σκέφτεται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να πυκνώσει το πρόγραμμα πτήσεων. Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βόρεια Ελλάδα δίνει και η αεροπορική εταιρεία PEGASUS που αναμένεται να ανακοινώσει εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη κατά την καλοκαιρινή σαιζόν.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!