Ενδιαφέρον ξενοδόχων της Σκιάθου για το «Green Key»


Η παρουσίαση των προγραμμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, «Γαλάζιες Σημαίες» και «Green Key» διοργανώθηκε με επιτυχία στη Σκιάθο, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Λεωνίδας Κόλλας και την παρουσίαση των προγραμμάτων έκαναν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων στην Ελλάδα, η Δαρεία Νεφέλη Βουρδουμπά για τις «Γαλάζιες Σημαίες» και ο Σεραφείμ Χατζησκάκης για το «Green Key».

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι περευρισκόμενοι ξενοδόχοι για την ένταξη των μονάδων τους στο πρόγραμμα «Green Key». Το «Green Key» είναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό που καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, στη Σκιάθο μέχρι τώρα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο δύο ξενοδοχεία.

Αφορμή της εκδήλωσης ήταν η μείωση των βραβεύσεων των ακτών της Σκιάθου με Γαλάζιες Σημαίες και η μικρή συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα Green Key. Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» «Ο λόγος για τον οποίο μειώθηκε, προ ετών, ο αριθμός των βραβευμένων ακτών της Σκιάθου ανάγεται καθαρά, στην αδυναμία του Δήμου να στηρίξει την υποψηφιότητα των ακτών. Είναι γεγονός ότι η Σκιάθος είναι ένας προορισμός με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ λυπούμαστε που παρουσιάζει τόσο χαμηλό αριθμό βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών αλλά και ξενοδοχείων μονάδων με «Green Key». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημ. Διολέττας Αντιδήμαρχος, ο Νικ. Κατσάμπας Λιμενάρχης Σκιάθου, ο Υπολιμενάρχης Σκιάθου, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες.

Όπως επεσήμανε η κ. Βουρδουμπά, τη διαδικασία ένταξης μιας ακτής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», μπορούν να αναλάβουν, εκτός του Δήμου και οι όμοροι στις παραλίες επιχειρηματίες, έχοντας λάβει την σχετική άδεια από τον Δήμο. Ο Αντιδήμαρχος, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με τους ξενοδόχους, απαραίτητο όμως είναι οι ξενοδόχοι να ανταποκριθούν και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις του προγράμματος. Στη συνέχεια συμφωνήθηκε πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει κινηθεί η διαδικασία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία, τους όμορους επιχειρηματίες και τη μεσολάβηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και της Ένωσης Ξενοδόχων, ώστε να έχουμε 10 υποψήφιες ακτές για Γαλάζιες Σημαίες για το καλοκαίρι. Στόχος να βραβευθούν οι παραλίες για το 2015, εφόσον αποδειχθεί ότι πληρούν τα κριτήρια. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΠΦ και αναφέρεται στην προώθηση της καμπάνιας για τον Πράσινο Τουρισμό της χώρας, ένας από τους βασικούς κοινούς μας στόχους είναι η αύξηση, του αριθμού των βραβευμένων ακτών στην Ελλάδα ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Η χώρας μας τα τελευταία δύο χρόνια διακρίνεται δεύτερη διεθνώς σε Γαλάζιες Σημαίες, με πρώτη την Ισπανία.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν www.greenagenda.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!