ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΣΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ

του Γιώργου Δαμιανίδη

Τα… μέτρα της φαίνεται πως παίρνει η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας τις «άγριες» διαθέσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας, να «υποδεχθούν» το νέο χρόνο, με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με τους Έλληνες αγρότες να συζητούν τους τελευταίους μήνες για το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων και να συσπειρώνονται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο, το μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο κρίσιμων οδικών κόμβων, όπως στο παρελθόν, φαίνεται πως προβλημάτισε την κυβέρνηση.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, πέρασε «υπογείως», όπως γίνεται σχεδόν πάντα εξάλλου και μία διάταξη που αφορά στον τρόπο διεκδικήσεων από τις κοινωνικές ομάδες, αλλά και τις ποινές που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, με την ισχύουσα- πλέον- διάταξη τιμωρείται με ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία έτη όποιος «με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση».

Στο… άκουσμα της είδησης, αγρότες σχολίασαν στο greenagenda.gr, πως αυτό ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» και έκαναν λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού τους από την κυβέρνηση, ενόψει των αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν στις αρχές του νέου χρόνου, για κινητοποιήσεις.

«Προσπαθούν να μας φιμώσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ πως θα μας απαλλάξει από το βραχνά των αγροτοδικείων, φυσικά ήταν μία από τις πολλές που έδωσε χωρίς αντίκρισμα», τόνισαν με έμφαση αγροτοσυνδικαλιστές στο greenagenda.gr.

Σε αυστηρό τόνο και η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας. «Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει, μέσα σε ένα άσχετο κατά τα άλλα νομοθέτημα, την βαρύτατη ποινικοποίηση των κινηματικών δράσεων, που όφειλε να καταργήσει. Αντί αυτής της κατάργησης, εντάσσει ρητά στο νόμο, ως επιπλέον στοιχείο του προϋπάρχοντος, την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης της λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου, στοιχείο που παραπέμπει ευθέως στην δυνατότητα ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και κινηματικών παρεμβάσεων που γίνονται σε δρόμους, «φωτογραφίζοντας» ιδίως κινητοποιήσεις σε διόδια, λεωφορεία κλπ.», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση