Εργαλείο θα μετρά τη διάρκειας ζωής των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ονομασία του είναι Batnostic και η χρησιμότητα του διαγνωστικού εργαλείου είναι ότι με αυτό γίνεται δυνατή η μέτρηση της διάρκειας ζωής των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μπαταρία αποτελεί το πιο ακριβό μέρος σε ένα ηλεκτρικό όχημα και ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας για την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι πρώτοι δοκιμαστικοί έλεγχοι του εργαλείου στο  Ινστιτούτο Ενεργειακής Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου του Άλμποργκ της Δανίας.

Οι ερευνητές εργάζονται με βάση δύο μοντέλα. Στο πρώτο προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις μετρήσεις που προέρχονται από τον έλεγχο και να τις μεταφράσουν στο μοντέλο για τη μέτρηση του υπολειπόμενου χρόνου ζωής της μπαταρίας.Το δεύτερο μοντέλο βασίζεται καθαρά σε ένα λογισμικό όπου αναλύονται τα χαρακτηριστικά της τάσης του ρεύματος κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας με σταθερή παροχή ρεύματος. Ανάλογα με το πώς η μπαταρία έχει φθαρεί, θα λαμβάνονται διαφορετικά χαρακτηριστικά καμπύλης της τάσης του ρεύματος, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να αναλύονται από τους ερευνητές.

Με το νέο διαγνωστικό εργαλείο θα είναι δυνατό όλες οι εταιρείες να συμβουλεύουν τους αγοραστές και αντιπροσώπους των ηλεκτρικών οχημάτων για την κατάσταση της μπαταρίας. Σύμφωνα με το σχέδιο το νέο εργαλείο μέτρησης θα είναι έτοιμο το 2018.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση