Η ExelGroup σε φ/β σταθμούς της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Φωτοβολταϊκά πλαίσια και συστήματα στήριξης της ελληνικής εταιρείας ExelGroup χρησιμοποιήθηκαν στους τέσσερις από τους έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ισχύος 80kW ο καθένας, που τέθηκαν σε λειτουργία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον Αθερινόλακκο Κρήτης.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στους 4 φ/β σταθμούς είναι πολυκρυσταλλικά πλαίσια ισχύος 230 kWp της σειράς ESP Series60 και συστήματα στήριξης επί εδάφους Exel G2.

Οι έξι φ/β σταθμοί Αθερινόλακκου κατασκευάζονται από τη σύμπραξη εταιρειών «Κρητική Ενεργειακή Α.Ε. - Solarise A.E.» η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό που διεξήχθη.Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η παραγωγή 800.000 kWh, παρέχοντας πράσινη ενέργεια σε περίπου 150 νοικοκυριά και εξοικονομώντας περί τους 800.000tn CO2.

Ο  Διευθύνων  Σύμβουλος της ExelGroup κ. Σταύρος Τριανταφύλλου: «Είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία υλοποιούνται τέτοια έργα με τις συνεργασίες ελληνικών εταιρειών. Μέσα από τέτοιου είδους συμπράξεις μπορεί ο κλάδος των φωτοβολταϊκών να γνωρίσει ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!