Αγροδιατροφή και ενέργεια στην ατζέντα Σταθάκη – Τζεντιλόνι

Οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των υποδομών και των μεταφορών συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γγ του υπουργείου, Ηλίας Ξανθάκος, με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας για την οικονομία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «έχουμε ήδη πολύ καλές σχέσεις και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές».

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία πιστεύουν ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να επιλέξει μια πιο ενεργή πολιτική σε σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Αυτό το ζήτημα άλλωστε θα αποτελέσει τον στόχο μας για το επόμενο διάστημα», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι «η Ιταλία είναι ο υπ’ αριθμόν 1 και 2 εμπορικός εταίρος της Ελλάδας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές» και σημείωσε ότι «οι οικονομικές μας σχέσεις είναι πάρα πολύ στενές και σκοπεύουμε να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και ταυτόχρονα να ενώσουμε οικονομικές δυνάμεις στις κοινές δράσεις των χωρών μας στον οικονομικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε, επίσης, ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ στα δημοσιονομικά και στην ατζέντα που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση