Η Κίνα ξεπέρασε την ΕE στη δυναμικότητα αιολικής ενέργειας

Η Κίνα κατασκεύασε περισσότερες από τις μισές νέες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Η ασιατική χώρα πρόσθεσε πέρυσι 30,5 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας στο δίκτυο, φτάνοντας συνολική δυναμικότητα 145,1 γιγαβάτ, αναφέρει η έκθεση της βιομηχανικής ομάδας με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η Κίνα ξεπερνά τη συνολική δυναμικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τη σειρά της έφτασε τα 141,6 γιγαβάτ, προσθέτοντας εγκαταστάσεις δυναμικότητας 6 γιγαβάτ πέρυσι. Εξάλλου, η συνολική παγκόσμια δυναμικότητα έφτασε τα 432,4 γιγαβάτ, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί επιθετικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επικίνδυνη ρύπανση της ατμόσφαιρας από τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή. Η συνεχιζόμενη μείωση του κόστους καθιστά την τεχνολογία ΑΠΕ όλο και πιο ανταγωνιστική έναντι των ορυκτών καυσίμων.

«Το 2015 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τις μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βραζιλία, σε όλες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν ρεκόρ αιολικής ενέργειας», δήλωσε ο Στιβ Σώγιερ, Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας.

«Ωστόσο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι το 2016 θα δούμε μια ακόμα ευρύτερη διανομή», πρόσθεσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση