Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε ημερίδα στη Δράμα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Αρωματικών - Φαρμακευτικών Φυτών και Φαρμακογνωσία» διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις  10:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης, με εισηγήτριες  δύο διακεκριμένες επιστήμονες του κλάδου των ΑΦΦ και της Φαρμακογνωσίας, τη Δρ. Γρηγοριάδου Κατερίνα (γεωπόνο-βιοτεχνολόγο) και τη κ. Λάζαρη Διαμάντω (καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας στη Φαρμακευτική Σχολή του Α.Π.Θ.).

Η καλλιέργεια των ΑΦΦ στη χώρα μας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα που εμφανίζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και απαιτείται συνεχής ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δύο ομιλήτριες, θα μεταφέρουν τη γνώση αλλά και την εμπειρία που διαθέτουν, σε ότι αφορά τα απαραίτητα βήματα για μια επιτυχή καλλιέργεια ΑΦΦ, αλλά και του τρόπου αξιοποίησής τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Επίσης θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες, για την φαρμακευτική χρήση και τις ιδιότητες των Φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09:30-10:00 Προσέλευση συμμετεχόντων

10:00-10:15 Χαιρετισμοί – έναρξη

10:15-11:45 «Η καλλιέργεια ΑΦΦ – Προϋποθέσεις δημιουργίας επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας/μεταποίησης ΑΦΦ», Δρ. Γρηγοριάδου Κατερίνα

11:45-13:15 «Αξιοποίηση Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών με βάση τις ιδιότητές τους», Λάζαρη Διαμάντω

13:15-13:45 Ερωτήσεις – Συμπεράσματα

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση