Η καλλιέργεια του ηλίανθου σε ημερίδα στο Νευροκόπι

Ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια του ηλίανθου στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18.30 μ.μ., στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Κ. Νευροκοπίου.

Ομιλητής της εκδήλωσης που διοργανώνει το Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Αγροτών και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, θα είναι ο γεωπόνος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα κ. Αναστασιάδης Άνθιμος (ειδικός στην καλλιέργεια του ηλίανθου).

Η καλλιέργεια του ηλίανθου, όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση, εμφανίζει μια αυξητική τάση τα τελευταία τρία χρόνια στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 στρ. καλλιεργήθηκαν την περυσινή περίοδο, αποτελώντας αξιόπιστη επιλογή στον κύκλο αμειψισποράς της πατάτας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα ενημερωθούν για την ορθολογική διαχείριση της καλλιέργειας του ηλίανθου, σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη σπορά, τη ζιζανιοκτονία, τη θρέψη-λίπανση, την άρδευση, τη φυτοπροστασία κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ. 2521058175 και στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, τηλ. 2523022550

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση