Θεσσαλονίκη: Σχέδιο 325 σταθμών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ενεργό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για την προώθηση καθαρών μορφών μετακίνησης αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναδεικνύεται πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων», σχεδιάζοντας την εγκατάσταση 325 σταθμών φόρτισης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του Πράσινου Ταμείου, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά τη γνώμη των ίδιων των πολιτών, με σκοπό την αρτιότερη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέσα από σχετική διαδικτυακή έρευνα.

Ειδικότερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, «συνεχίζοντας τις πρακτικές συμμετοχικού σχεδιασμού που εφαρμόστηκαν και σε παλαιότερα στρατηγικά σχέδια», προχωρά στη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να λάβει υπόψη τις προτιμήσεις των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Στόχος είναι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για:

- την καλύτερη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης
- τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων και
- τη διαμόρφωση κινήτρων για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ΕΔΩ.

Πηγή φωτογραφίας: Πρακτορείο Intime

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση