Ιππασία στο Παπιγκο

Απολαύστε τον ήχο του ποταμού και την ελευθερία  στη πλάτη των αλόγων.

«Στη φάρμα μας προσφέρουμε διαδρομές για όλες τις ηλικίες και οι επισκέπτες απολαμβάνουν  την φύση, την ηρεμία και την ομορφιά του Εθνικού Δρυμου της Βόρειας Πινδου» επεσήμανε η Δαφνη Δήμου βιολόγος αγριας ζωής.

Οι διαδρομές  ξεκινούν από 45 λεπτά, και αυξάνονται , 1.5 ωρα, 2 ωρες , 3 ωρες, 7ωρες  και ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι 2-3 μέρες ιππασία με κατασκήνωση στο βουνό. Όλες οι διαδρομές γίνονται σε χωματόδρομους και μονοπάτια αλλά και  μέσα απο πουρναρο δασος  από έλατα και  από ανοιχτές αλπικές πεδιάδες.

 Μια από τις πιο συχνές  διαδρομές είναι αυτή του Λιασκοβέτσι , έχει διάρκεια μια ώρα  και είναι κατάλληλη για αρχάριους και έμπειρους. Η διαδρομή ξεκιναει στους στάβλους του Λευκου Πήγασου  όπου  ενημερώνονται οι ιππείς για τους βασικούς κανόνες ,χειρισμοί , επιλογή του κατάλληλου  κράνους ασφαλείας.

                                                        

Βγαίνοντας από το στάβλο, περνάμε μέσα απο το χωριό του Παπιγκου ώστε να φτάσουμε την απέναντι πλευρά όπου συναντάμε έναν χωματόδρομο.  Ακολουθούντος το χωματόδρομο, αγναντεύουμε την κορυφή της Αστρακας και τους πύργους στο δεξί μας χερι και στους πρόποδες των πύργων βλέπουμε το Μικρό Παπιγκο. Καθώς ανοίγει το τοπίο μπροστά μας, μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε λίγο τα άλογα μας. Κατηφορίζοντας το μονοπάτι μας φέρνει σε ένα καταπράσινο χώρο με φτέρες και καταλήγουμε στης πηγές του Ρογκοβου (το ποταμάκι το οποίο τρεφει τις οβιρες στις οποίες κολυμπάμε τα καλοκαιρια). Εδω αφήνουμε τα άλογα να βοσκήσουν λιγο καθως απολαμβάνουμε τον ήχο του ποταμού και την ελευθερία που νιώθουμε στη πλάτη των αλόγων. Μετά από λίγο είναι η ωρα της επιστροφής. Γυρνώντας στο στάβλο ο κόσμος εχει την δυνατότητα να δει και να χαιδεψει τα πουλαρακια της χρονιάς και να χαιρετήσει  ο καθένας το άλογο του , οι πιο πολλοί  επιμένουν οτι το δικό τους ήταν    το καλύτερο στη βολτα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!