Καθαρίζουμε το παραποτάμιο δάσος του Αξιού

Την ερχόμενη Κυριακή, 29η Απριλίου, στις 10 το πρωί, δίνουμε το τρίτο και τελευταίο ραντεβού στο πλαίσιο της 2ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, για να καθαρίσουμε το παραποτάμιο δάσος του Αξιού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την εκπομπή «Μπαγκάζια και φύγαμε» του 102 FM, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνας και την πολιτιστική οργάνωση Πολιτιστική Γέφυρα, με την ευγενική χορηγία του ΟΑΣΘ. Σημείο συνάντησης είναι το Φράγμα της Έλλης. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα είναι μαζί μας η Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Περιαστικές Καλλιέργειες (ΠΕΡ.ΚΑ), η Δράση για την Άγρια Ζωή, ο Σύλλογος Δρομέων Πεζοπόρων Κουφαλίων, το Terios Club, η εθελοντική ομάδα της εταιρείας ISS “The Angels”, η Περιβαλλοντική Ομάδα Γ΄ Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου -Γέφυρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος "Οδυσσέας" και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Οικολογικός Αξιός".

Λίγα λόγια για την περιοχή

Στην περιοχή του φράγματος Έλλης, κατά μήκος της όχθης του Αξιού  συναντάμε ένα από τα τελευταία κομμάτια του παραποτάμιου δάσους του Αξιού, αποτελούμενο κυρίως από λεύκες σκλήθρα και αρμυρίκια. Τα λοφάκια της περιοχής προσφέρουν μία απολαυστική θέα στο λεγόμενο "νησί" του Αξιού, όπου συνήθως μπορούμε να δούμε αργυροπελεκάνους, κορμοράνους, βουτηχτάρια, ερωδιούς, πάπιες και άλλα πουλιά, ενώ, δεν είναι απίθανο, αν είμαστε τυχεροί, να δούμε και τα άγρια άλογα που συνήθως τριγυρίζουν εκεί γύρω.
Στο τέλος του Απρίλη τα αρμυρίκια είναι ανθισμένα και η περιοχή είναι πανέμορφη! Ωστόσο, στις όχθες του ποταμού συγκεντρώνονται πολλά πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια που κατεβάζει το ποτάμι, ειδικά όταν πλημμυρίζει και παρασύρει σκουπίδια που έχουν αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε βορειότερες περιοχές, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στη γείτονα ΠΓΔΜ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!