ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου,
κεντρικούς καθαρισμούς, την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Α’ και Β’ πλαζ Αλίμου.

Για μία ακόμη χρονιά η παραλιακή λεωφόρος και τα χρόνια προβλήματα του παράκτιου μετώπου βρίσκονται στο επίκεντρο των συμβολικών δράσεων της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ και επιλέγεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ως πεδίο δύο καθαρισμών με αυξημένη προστιθέμενη αξία ενόψει και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 9π.μ. εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά σχολεία του Αλίμου θα πουν έμπρακτα τα «Χρόνια Πολλά» τους στο περιβάλλον, υλοποιώντας καθαρισμό και καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου της Α’ πλαζ Αλίμου, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους και την καθοδήγηση των μελών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Παράλληλα με τη δράση καθαρισμού, οι μικροί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε επιμορφωτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα ενημερωθούν για τις τεράστιες επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον θα και εμπεδώσουν την αξία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. στη Β’ πλαζ Αλίμου (στάση τραμ Ζέφυρος) κάτοικοι, εθελοντές και φορείς του Αλίμου, εργαζόμενοι του οικείου Δήμου, μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, αλλά και όσοι… πιστοί στην προστασία του περιβάλλοντος πολίτες θα δώσουν δυναμικό «παρών», υλοποιώντας έναν ακόμα κεντρικό καθαρισμό. Στη δράση θα συμμετάσχουν, επίσης, εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της εταιρίας SANITAS.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή εκστρατεία, συνεχίζει το έργο της περσινής επικεντρώνοντας στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν επισήμως πλέον την ένταση και την κρισιμότητά του. Πιο συγκεκριμένα, μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη -«πολύ λεπτή»- πλαστική σακούλα μιας χρήσης είτε λαμβάνοντας μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως τα τέλη του 2025, είτε διασφαλίζοντας ότι, από τα τέλη του 2018, αυτές οι σακούλες δεν θα δίδονται στους καταναλωτές δωρεάν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!