Λαθρουλοτομοι αποψιλώνουν το Εθνικο Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Τα αυξημένα  κρούσματα λαθρουλοτομιας στο Εθνικό Πάρκο  Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης  έχουν σημάνει συναγερμό  στις αρμόδιες αρχές. Πριν από λιγες  ημέρες  ιδιαίτερα  προβληματισμένοι για τη λαθροϋλοτομία και τη λαθροθηρία  συναντήθηκαν   στο Κέντρο Πληροφόρησης  λιμνών  Βιστωνίδας και Ισμαρίδας  ο Πρόεδρος του ΦΔ  Δρ. Μάνος Κουτράκης, η Δασάρχης Καβάλας Ζωή Γεωργούση, ο Αναπληρωτής Δασάρχης Ξάνθης Ευάγγελος Μούρος και η Διευθύντρια Δασών Μαρίνα Γκοτζαρίδου,

Σκοπός της συνάντησης  τους  ήταν  η  οργάνωση και μεθόδευση  των ενεργειών για την καλύτερη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης και την  αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών.  Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία από όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε να βελτιστοποιηθούν και να γίνουν  αποτελεσματικότεροι  οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

«Η συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με τις παραπάνω υπηρεσίες εδώ και αρκετά χρόνια είναι  πολύ καλή.
Τον τελευταίο καιρό λόγω των έντονων και άσχημων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούν, τα προβλήματα κυρίως της λαθροϋλοτομίας έχουν αυξηθεί στο ΕΠΑΜΑΘ. Για το λόγο αυτό τέτοιου είδους συναντήσεις και συνεργασίες είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα όποια προβλήματα προκύπτουν επεσήμανε  στη  greenagenda o πρόεδρος του ΦΔ  Δρ. Μάνος Κουτράκης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η προστασία του ΕΠΑΜΑΘ και γενικότερα του πλούσιου περιβάλλοντος που έχουμε την τύχη να ζούμε, είναι επιβεβλημένη και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους  έτσι ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!