Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στην παραλία Ασέληνος

Με πρωτοβουλία του Λιμενάρχη Σκιάθου, Υποπλοιάρχου ΛΣ Νικόλαο Κατσάμπα, οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετείχαν στην παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού των ακτών που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ocean Conservancy σε συνεργασία με την HELMEPA για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, χρονικό  διάστημα  της εθελοντικής δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν τα «Αστέρια» και τα «Πουλιά» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού τμήματος Σκιάθου, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το πολυάριθμο τοπικό τμήμα ΣΕΟ, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Αλκή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» με την υποστήριξη του Δήμου.

Οι εθελοντές συναντήθηκαν με το γλάρο της HELMEPA, ο γλάρος, κάλεσε τα παιδιά να δώσουν χέρι προστασίας στα γλαροπούλια της περιοχής που εδώ και καιρό αντί για ψάρια τρώνε σακούλες και γόπες.

Πιστεύοντας στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας, προωθούμε τους στόχους της δράσης. Θεωρούμε  ότι είναι  μία  ευκαιρία για όλες τις οργανώσεις, μικρές – μεγάλες και όλους τους ενεργούς πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στον εθελοντισμό για το περιβάλλον.

Παράλληλα, παροτρύνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

«Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί γιατί αποτελούν το μεγάλο "κεφάλαιό" μας για σήμερα και για το μέλλον» επεσήμανε  στην   greenagenda o Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΣΚΙΑΘΟΣ».

Από το 1991, η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που πραγματοποιείται στο παραπάνω διάστημα. Σκοπός της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά τις παραλίες από τα σκουπίδια.

Οι Συμμετέχοντες, ευχαριστούμε θερμά τους Τσιφλίδη Γιάννη και Σωτήρη Γλυμπάτσα για τη διάθεση του λεωφορείου για τη μεταφορά των Εθελοντών

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!