Μητσοτάκης από ΣΜΑ Ευκαρπίας: Στις περιφέρειες η διαχείριση σκουπιδιών

του Νίκου Αβουκάτου

Τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την ξενάγησητου από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, ο κ. Μητσοτάκης είχε την  ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού, αλλά και τις δυνατότητες του έργου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου και επανέλαβε τη θέση του σύμφωνα με την οποία η διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να γίνεται «σε περιφερειακό επίπεδο και όχι σε τοπικό, όπως θέλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, το οποίο αποτελεί ένα έργο το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, θα τεθεί κανονικά σε λειτουργία στα τέλη Μάρτιου, ενώ τα εγκαίνιά του θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου, αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσει για έναν μήνα δοκιμαστικά. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το έργο του ΣΜΑ είναι ένα καλό αποτέλεσμα της συνεργασίας των δήμων με την Περιφέρεια και διαβεβαίωσε ότι η ΠΚΜ θα βρίσκεται μπροστά σε τεχνολογίες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεράνης εξήγησε ότι είναι σημαντικό να γίνουν μεγάλα βήματα σε ό,τι αφορά την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων για να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά πρόστιμα. «Για την εξοικονόμηση πόρων είναι αναγκαία η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων», είπε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, θέση με την οποία συμφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, παρόντες ήταν βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενημερώθηκαν για τη σημασία του περιβαλλοντικού έργου.

sma2

sma3

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση