Μια πόλη καθαρή που μας αξίζει!!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να συμμετέχει στην Πανελλαδική Καμπάνια «Let’s do it Greece” και διοργανώνει την αντίστοιχη δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το “Let’s do it” είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε ως στόχο να καθαρίσει με εθελοντές μέσα σε μια μόνο ήμερα ολόκληρη τη χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσουμε το «Let’s do it Greece” στην Ελλάδα και φυσικά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και  Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''Ώρα για Δράση" με δική τους  πρωτοβουλία ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας.

H Πανελλαδική Εθελοντική Δράση "Let's do it Greece" μετράει αντίστροφα για την ημέρα πραγματοποίησης της, στις 14 Απριλίου 2013, οπότε ταυτόχρονα όλη η Ελλάδα καθαρίζεται από τους πολίτες της.

Πρόκειται για μια Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια. Από τον κατάλογο των συμμετεχόντων δε θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.Οι προετοιμασίες προχωράνε δυναμικά σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Πέρυσι τον Απρίλιο έγινε η αρχή και σύμφωνα με τα στοιχεία ενεργοποιήθηκαν 20.000 εθελοντές, 450 φορείς της χώρας στους 100 δήμους που συμμετείχαν, γεγονός πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως φαίνεται από αυτή την προσπάθεια, πολύς κόσμος θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει στην πόλη του. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ενεργούς πολίτες που θέλουν να έχουν μια πόλη καθαρή, αλλά και να περάσουν το μήνυμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς όλα τα αντικείμενα που θα συλλέγουν θα ανακυκλωθούν.

 

Η ημερομηνία της κοινής μας δράσης είναι η Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

Tα σημεία συνάντησης είναι δύο (2):  η Καμάρα, κάτω από την
Αψίδα του Γαλερίου και η Πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα του
"Ελευθέριου Βενιζέλου"
.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σύλλογοι, Δήμος, Επιχειρήσεις, Σχολεία,Εθελοντικές οργανώσεις και όλοι οι φορείς θα ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό.Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να ενώσει τις φωνές όλων των εθελοντικών φορέων αλλά και όλων όσων θέλουν να συμβάλλουν, για να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο μέρα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Η Διεύθυνση Πρασίνου και η Διεύθυνση Καθαριότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη 2012» έχουν επιλέξει ως θέμα της φετινής δράσης τον καθαρισμό των τριών αστικών αξόνων Πλατείας Ροτόντας - Πλατείας Ναυαρίνου, το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας και Πλατεία Αριστοτέλους - Πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

"Η εξόρμηση θα περιλαμβάνει πλύσεις πεζοδρομίων, πλατειών, καθαρισμούς από graffiti, τσίχλες, αυτοκόλλητα, αφίσες, διαφημιστικά από δένδρα και στύλους φωτισμού, βάψιμο σε καλαθάκια, καθαρισμούς δενδροδόχων, κλπ.Στόχος μας είναι ο ευπρεπισμός και η αισθητική αναβάθμιση - ανάδειξη των ιδιαίτερων αυτών χώρων, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων" επεσήμανε η Μίνα Βέλλου,Συντονίστρια της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Θεσσαλονίκης "Θεσσαλονίκη 2012".

Ελάτε όλοι μαζί να μεταδώσουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας, ότι μπορούμε να έχουμε μια πόλη καθαρή που μας αξίζει!!

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!