«Ναι» από τους Οικολόγους στο ν/σ για τους δασικούς συνεταιρισμούς

Για πολύ θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, κάνει λόγο το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, αναφερομένο στο νομοσχέδιο που αφορά στους Δασικούς Συνεταιρισμούς και κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και μέλος του κόμματος, Γιάννη Τσιρώνη.

Όπως αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι, πρόκειται για ένα αναγκαίο πλαίσιο διατάξεων και κανόνων που για πρώτη φορά θεσμοθετείται, ενώ παράλληλα «αποτελεί αναγνώριση της αξία της φύσης και της βιοποικιλότητας, θέτοντας τους κανόνες της ήπιας και βιώσιμης εκμετάλλευσής της».

Ακόμη, συνεχίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, εξασφαλίζεται πρόσθετο εισόδημα και απασχόληση στους ορεινούς παραδασόβιους πληθυσμούς. «Με το παρόν νομοσχέδιο θα ωφεληθούν τα μέλη των δασικών συνεταιριστικών οργανώσεων και θα τεθούν οι βάσεις για μια ορθολογικότερη αειφορική διαχείριση των δασών της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα την βιωσιμότητα του επαγγέλματος του δασεργάτη και δίνοντας εναλλακτικές μορφές απασχόλησης στην ελληνική ύπαιθρο», προσθέτουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική και απολύτως αναγκαία αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία για την δημιουργία βιώσιμων τοπικών κοινωνιών παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος. Περιμένουμε βέβαια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προωθήσει επιπρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες και σε άλλους ευαίσθητους περιβαλλοντικούς τομείς, με τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί καμία προηγούμενη κυβέρνηση».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση