ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

του Γιώργου Δαμιανίδη

Έναν νέος κύκλο επαφών και συναντήσεων ξεκινούν από σήμερα οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η θέλησή τους να κατέβουν με τα τρακτέρ στους δρόμους, είναι δεδομένη. Η ημερομηνία, όμως, όχι. Αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα, θεωρούν το νομό Σερρών ως «κομβικό σημείο», εξαιτίας κυρίως του Προμαχώνα και της… προϊστορίας σε αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το βράδυ, στις 8, θα πραγματοποιηθεί μία νέα συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Σερρών, σε γνωστό ξενοδοχείο. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά οι αγρότες θα συναντηθούν, προκειμένου να καθορίσουν και να οργανώσουν τις κινήσεις τους.

Οι αγρότες θα «υποδεχθούν» το νέο χρόνο, με κινητοποιήσεις, καθώς θεωρούν ότι στα μέσα Ιανουαρίου, θα είναι καθόλα έτοιμοι για μαζική κάθοδο στους δρόμους.

«Σαφώς και τάσσομαι υπέρ των κινητοποιήσεων. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος πεθαίνει και τόσο η φορολογία, όσο και το ασφαλιστικό, θα καταφέρουν στον κλάδο το τελειωτικό χτύπημα. Θα αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχισθεί,» δήλωσε στο Greenagenda.gr ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Νιγρίτας Στέργιος Λίτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν και ο πρωτογενής κλάδος μπορεί να αποτελέσει «σημείο αιχμής» για την ανάπτυξη της χώρας, εντούτοις τόσο οι πολιτικές της Ελληνικής κυβέρνησης, όσο και οι Ευρωπαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταβαραθρώνουν αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η σημερινή συγκέντρωση, σύμφωνα με τον κ. Στέργιο Λίτο, είναι η αρχή μιας σειράς ενημερώσεων που θα γίνουν σε όλα τα χωριά του νομού Σερρών, με τον ίδιο να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς τους συναδέλφους του:

«Φτάνει πια η απάθεια. Φτάνει πια η αδράνεια. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δείξουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση