Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μονάδας καύσης απορριμμάτων

Το σοβαρό θέμα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων απασχόλησε τη θεματική εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Θέμα της εκδήλωσης: «Δυνατότητες και προοπτικές των Δήμων στη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων. Η περίπτωση του Δήμου Ελευσίνας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ εξέφρασε σήμερα με ανακοίνωση του την έντονη αντίθεση του αναφορικά με την μονάδα καύσης απορριμμάτων δυναμικότητας 500.000 τόνων/έτος που θα αφορά αποκλειστικά τα απορρίμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης , συνολικής επένδυσης 150 εκατομμυρίων ευρώ με ΣΔΙΤ έργο το οποίο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο περιθώριο του συμποσίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αντιταχθεί στα ολέθρια σχέδιά τους, προτάσσοντας την στρατηγική του, με την πρόληψη-μείωση δημιουργίας αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή με 4 κάδους, την κομποστοποίηση, με απλές αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους, χαμηλής όχλησης, εντάσεως εργασίας με ουσιαστική άμεση συμμετοχή και όφελος (πληρώνω όσο πετάω) του πολίτη και των Δήμων». Σε επικριτικό ύφος επισημαίνεται ότι «ο δήμαρχος –manager κ. Μπουτάρης και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης , υλοποιούν απροσχημάτιστα και απροκάλυπτα πλέον τις επιταγές τουΦούχτελ, προωθώντας τα συμφέροντα του λόμπυ της καύσης σε βάρος του περιβάλλοντος και με οικονομική επιβάρυνση των δημοτών-πολιτών μέσω των δημοτικών τελών και της επιδότησης της ηλεκτροπαραγωγής».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!