Κατεβαίνει στην Πελλοπόνησο για τον Κυπαρισσιακό ο Τσιρώνης

Επίσκεψη σε Μεσσηνία και Ηλεία θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα και την Τρίτη (11 και 12/4) ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι επαφές ξεκινούν την Δευτέρα 11 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου θα υπάρξει συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, όπου και στις 12:00 θα ακολουθήσουν σχετικές δηλώσεις.

Στις 13:30 το μεσημέρι ο Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος, Δημήτρη Καφαντάρη, προκειμένου να συζητήσουν επίκαιρα τοπικά ζητήματα που εφάπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΝ, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στις 16:30 ο Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφτεί τον Χώρο Εγκατάστασης Προσωρινής Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση Αγ. Νικόλαος, στα πλαίσια του νέου ΕΣΔΑ και του διαλόγου για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Την Τρίτη 12 Απριλίου στις 10:00 το πρωί ο Γιάννης Τσιρώνης, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελαία Μεσσηνίας, στην Αίθουσα Βουδούρου, παρουσία τοπικών φορέων, σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

Το μεσημέρι στις 13:00 ο Γιάννης Τσιρώνης θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνάντηση τόσο με τοπικούς φορείς όσο και με πολίτες της περιοχής του Πύργου, για διάλογο και παροχή διευκρινήσεων με αφορμή την διαβούλευση του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (μικρό συνεδριακό) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Τέλος, στις 16:30, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος θα επισκεφτεί τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, συνοδεία του Δημάρχου Πύργου,  Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Αμαλιάδας-Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο  κ. Τσιρώνης θα έχει συναντήσεις με βουλευτές και πολιτικούς παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του αναπληρωτή ΥΠΕΝ, σε ορισμένες από τις συναντήσεις θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση