Οι βασικές προτεραιότητες του Γιώργου Τσαμασλή για το πράσινο

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – Καλύτερη ζωή για όλους» Γιώργος Τσαμασλής, θέλει ένα Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο, με περισσότερο πράσινο. Για το λόγο αυτό, θα γίνεται φύτευση 1.000 νέων δέντρων κάθε χρόνο σε πάρκα, σχολεία και δρόμους, ενώ θα αναβαθμιστούν οι πνεύμονες πρασίνου με τη συντήρηση και κατασκευή νέων έργων, ώστε να καταστούν πνεύμονες δραστηριοτήτων και ανάπτυξης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού έχει εξαρχής θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς άξονες του προγράμματός του το πράσινο και το φυσικό περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, αλλά και την αξιοποίηση όλων των εν δυνάμει χώρων πρασίνου.Για το λόγο αυτό, υλοποιεί δράσεις βελτίωσης και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμισης κι ενίσχυσης του ηλεκτροφωτισμού τους, βελτίωσης της προσβασιμότητας και ενεργοποίησης των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας τους. Επιπλέον, στόχος του Γιώργου Τσαμασλή είναι η αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων δημόσιων χώρων, για τη δημιουργία πράσινων κοινόχρηστων χώρων και πάρκων ή τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Στα άμεσα σχέδια του Γιώργου Τσαμασλή, είναι και η αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών, με ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης έκτασης για δημιουργία μικρών και μεγάλων χώρων ψυχαγωγίας για τα παιδιά, με πρόγραμμα υιοθεσίας και προσέλκυση χορηγών στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
Επιπλέον, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού τονίζει ότι εκπονούνται μελέτες βιοκλιματικού σχεδιασμού υπαίθριων χώρων – πάρκων και κατασκευές έργων, ενώ ήδη ο Δήμος προμηθεύεται σύγχρονο κινητό εξοπλισμό ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παράλληλα, ο Γιώργος Τσαμασλής προωθεί συνεργασίες για την ανάπτυξη μηχανισμών και υποδομών μείωσης της ρύπανσης και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!