Οι Πολίτες σε δράση συμμετέχουν στην εκστρατεία για καθαρές θάλασσες

Οι «Πολίτες σε δράση» στέλνουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα και καλούν τους δημότες την   Τετάρτη  31/7/2013 ,7 μ.μ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και την Πέμπτη 1/8/2013 στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων.  Εθελοντές- μέλη της παράταξης και απλοί πολίτες θα διανείμουν  δωρεάν 1.000 περίπου χάρτινα τασάκια παραλίας. Η συμμετοχή όλων αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές επισημαίνει  ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.

Tο φετινό καλοκαίρι συνεχίζεται  η συνεργασία της JT International με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η JT International - JTI, για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζει αδιάλειπτα να παρακινεί τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες και τους λουόμενους να χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους.
Σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για «Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», η εταιρεία συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, καθώς και με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δήμους και φορείς και προμηθεύει με πρωτότυπα και πρακτικά ατομικά σταχτοδοχεία άμμου συλλόγους, καντίνες, beach bars, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταστήματα σε πολυσύχναστες παραλίες και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η JTI στην προσπάθεια είναι ότι για την εκστρατεία φέτος, θα διανεμηθούν σε ενήλικες καπνιστές 160.000 σταχτοδοχεία. Το πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αποδεικνύεται από τα στοιχεία της HELMEPA: Περίπ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!