Οι Σκοπελίτες έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς

Σε σύντομο χρονικό διάστημα  οι Σκοπελίτες έδειξαν τα περιβαλλοντικά τους αισθήματα αλλα και τα  φιλανθρωπικά  τους. Η προσπάθεια που ξεκίνησε από στόμα σε στόμα  κατάφερε να  κερδίσει την άμεση υποστήριξη  της  τοπικής κοινωνίας του  νησιού.Τα καπάκια μπουκαλιών  εμφιαλωμένου νερού που μαζεύτηκαν από όλους τους Σκοπελίτες ανεξαιρέτως, θα δοθούν στο «Σύλλογο Παραπληγικών Λαμίας» τα οποία και θα ανταλλαχτούν με αναπηρικό καροτσάκι και  άλλα υποστηρικτικά όργανα.

Τα 65.000 καπάκια παραδόθηκαν το Σάββατο στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος και μετέφερε τα καπάκια αφιλοκερδώς. Η συμβολή όλων υπήρξε καθοριστική αφού το γραφείο εθελοντισμού δεχόταν καπάκια σε μικρές και μεγάλες ποσότητες από τον καθένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας τα καπάκια μαζεμένα τα μάζευαν και αυτοί και ας μην ήξεραν το λόγο. Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.  Φυσικά  η απάντηση του Κου Σταμάτη Καλογιάννη ήταν άμεσα θετική και επίσης καθοριστική η παρέμβαση-διαμεσολάβηση της Κας Μαρίας Βογιατζόγλου για την ομαλή εξέλιξη όλων των παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί η μαζικότητα και η συμμετοχή με την οποία  αυτή η ενέργεια φτάνει στην παραγωγή έργου. Πρόκειται για μια θεωρητικά πολύ απλή κίνηση αλλά δυστυχώς όχι δεδομένη. Αρκεί όλοι μας να αναλογιστούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα και οι καταστάσεις για μας αν τα αντιμετωπίζαμε από κοινού, συνολικά, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί βέβαια. Η σκέψη ότι με αυτά τα καπάκια ταξιδεύει όλη η Σκόπελος οφείλει να περάσει σ’ εμάς τα ανάλογα μηνύματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!