Οργανώστε το δικό σας εθελοντικό καθαρισμό μια παραλίας

Η Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών είναι η μεγαλύτερη δράση του είδους της, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε 100 χώρες του κόσμου καθαρίζουν παραλίες και τμήματα του βυθού.Η HELMEPA, ως συντονιστής της Εκστρατείας στην Ελλάδα, ανακοινώνει και φέτος το Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (21/9 έως 21/10) και προσκαλεί τις εταιρείες-μέλη και τα μέλη της Παιδικής HELMEPA, τις Λιμενικές Αρχές και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες οπουδήποτε στη χώρα να οργανώσουν το δικό τους  εθελοντικό καθαρισμό μιας παραλίας ή/και ενός τμήματος του βυθού. Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας.

H ΗΕLMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (αφίσα και δελτία καταγραφής απορριμμάτων).

   Η δράση καθαρισμού σας θα καταχωρηθεί στο διαδικτυακό χάρτη  της Εκστρατείας και θα ανακοινωθεί στη σελίδα Facebook της HELMEPA ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο   συμπληρωμένα  και τα  δελτία καταγραφής  των απορριμμάτων. Τα στοιχεία αυτά για το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων βοηθούν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες θέλουν να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα κοινά απορρίμματα, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστηρίζει πανελλαδικά την εκστρατεία για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα αναλάβει την αποκομιδή τους.

  Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να λάβετε έντυπη φόρμα συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email environment@helmepa.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!