Περιμένοντας… τα «δελφίνια»

Ακτοπλοϊκή σύνδεση των   παράλιων Λάρισας  με τις Βόρειες  Σποράδες και τη Χαλκιδική  ζητούν οι ξενοδόχοι του Αγιόκαμπου.

 Ένας  προορισμός , πολλές επιλογές.

 Εδώ και δεκαετίες οι επιχειρηματίες των παραλίων της Λαρισας  έχουν έναν  διακαή πόθο  που δεν είναι άλλος από την   σύνδεση  με τις Βόρειες Σποράδες  και τη Χαλκιδική. Αν και  στις αρχές του καλοκαιριού αναπτερώθηκαν  οι ελπίδες για  την έναρξη δρομολογίου  από τον Πλαταμώνα. Τελικά αυτό  δεν   έγινε. 

 Σε  δηλώσεις του ο  δημοτικός  σύμβουλος  Βασίλης   Καψάλης τόνισε   ότι    μπορούν να  καταπλεύσουν  δελφίνια  στο λιμάνι. Πριν από λίγους μήνες επιχειρηματίας  από την Κατερίνη  έδειξε  ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

 Εν αναμονή της τοποθέτησης  του δημάρχου  οι επαγγελματίες  και ξενοδόχοι της  περιοχής αυτό που θέλουν είναι να δουν να γίνεται  πραγματικότητα  η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της περιοχής τους . Για αυτό και αναρωτιούνται , άραγε  υπάρχει προοπτική ελλιμενισμού στον Αγιόκαμπο σκαφών, όπως ιπτάμενων δελφινιών και τη σύνδεσή του με τις Βορ. Σποράδες και τη Χαλκιδική?

 Ελπίδες που γρήγορα  έσβησαν

 Για ακόμη μια φορά  παρουσιάστηκε πέρσι το φθινόπωρο  μια καλή ευκαιρία  για την υλοποίηση ενός σημαντικού  έργου.  Οι  προσπάθειες επιχειρηματία  για τη δρομολόγηση των ιπτάμενων  δελφινιών και   ο διακαής πόθος εδώ και χρόνια των  ξενοδόχων αλλά  και των επαγγελματιών    «πάγωσαν» πριν από λίγους μήνες.

 Ο αγώνας για ακόμη μια χρονιά  πάει χαμένος  δηλώνει η πρόεδρος τουριστικού συλλόγου  Αγιοκάμπου   Βεατρίκη Φαλίδη. Η  κ. Φαλίδη  θεωρεί  ότι   η αμοιβαία μετακίνηση   παραθεριστών τουριστών  από τα παράλια του Αγιοκάμπου  από Σποράδες   και Χαλκιδική  θα είναι  προς όφελος   όλων των τουριστικών  προορισμών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!