Πιάστηκαν στα πράσα να κυνηγούν μέσα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Αρκαδία

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από θηροφύλακα δύο άτομα που κυνηγούσαν παράνομα μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Κερασταρίου, προστατευόμενη περιοχή στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, τις πρώτες βραδινές ώρες της ημέρας εκείνης, o Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Φούτρης Νικόλαος εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στα Δ.Δ. Κερασταρίου – Αραχαμιτών του νομού Αρκαδίας. Περί ώρα 21.30 αντιλήφθηκε όχημα να κινείται ύποπτα σε επαρχιακή οδό και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κερασταρίου. Ξεκίνησε για να το προσεγγίσει και να το ελέγξει αλλά διαπίστωσε ότι τελικά το όχημα ερχόταν προς αυτόν. Έσβησε λοιπόν τα φώτα του δικού του οχήματος και περίμενε.

Σε λίγο και προς μεγάλη του έκπληξη, είδε έναν λαγό να έρχεται προς το μέρος του και από πίσω το όχημα να τον ακολουθεί προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει με τα φώτα του. Μετά από λίγο το όχημα σταμάτησε (πολύ κοντά στον θηροφύλακα) και κατέβηκε από αυτό ένα άτομο κρατώντας κυνηγετικό όπλο και φορητό προβολέα προσπαθώντας να εντοπίσει τον λαγό για να τον πυροβολήσει. Άμεσα ο θηροφύλακας γνωστοποίησε την παρουσία του ανάβοντας τα φώτα και τον φάρο του οχήματός του και συνέλαβε τον λαθροθήρα (ο οποίος αιφνιδιάστηκε αφού δεν τον είχε αντιληφθεί), πριν πυροβολήσει.

Στη συνέχεια προέβη σε έλεγχο του οχήματος κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι επέβαινε σε αυτό ακόμη ένα άτομο και ότι υπήρχε εντός του ένας ακόμη προβολέας μεγάλης ισχύος, φυσίγγια και ένα μεγάλο κυνηγετικό μαχαίρι.
Ακολούθησε διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (όχημα, όπλο, φυσίγγια κ.τ.λ.) και υπεβλήθη στο Δασαρχείο Τρίπολης η σχετική μήνυση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019, o Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Φούτρης Νικόλαος...

Geplaatst door ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ op Dinsdag 12 februari 2019

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση