Πολιτιστικό εργαστήρι Σκιάθου

Την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους  έκαναν πριν  απόλίγες ημέρες τα  μέλη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Σκιάθου.  Η εκδήλωση ξεκίνησε  με ένα θερμό καλωσόρισμα   από τα μέλη της ομάδας του Εργαστηριού τα  οποία ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους δασκάλους, τους φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους εθελοντές και επαγγελματίες που στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες τους. Μεγάλη  ήταν η ανταπόκριση των φίλων   του εργαστηρίου.Το Εργαστήρι κατόρθωσε με την συνέπειά του να φέρει κοντά του μια μεγάλη ομάδα δασκάλων της Σκιάθου την  Χρύσα Τηλιοπούλου ,την  Δέσποινα Μιτζέλου,την  Βούλα Χοντρονικολή ,την Άννα Δεληγιάννη , τον Γιάννη Μιτζέλο,  τον Στάθη Κουμιώτη, τον Τόμεκ Γιοβάνη, τον Κων/νο Κουτούμπα, τον Νίκο Πασχάλη και τον Αντώνη Κισσουρά.

Φέτος λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής , αγιογραφίας, μικτών τεχνικών, comics, κιθάρας ,κοπτικής-ραπτικής εργόχειρου  ενώ γίνονται  σεμινάρια αστρονομίας και γνωριμίας με τα βοτάνια του τόπου.  Αξιόλογο είναι να σημειωθεί ότι την ίδια βραδιά έγινε κλήρωση της λαχειοφόρου για την πραγματοποίηση της οποίας οι καλλιτέχνες του εργαστηριού είχαν δωρίσει 6εξαιρετικά έργα τους.

Μετά από δυο χρόνια δραστηριότητας, το Πολιτιστικό έδωσε την ευκαιρία  σε περισσότερους από 200 συνολικά να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.Το πολιτιστικό  εργαστήρι αποτελεί  καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώνεται  ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι και ο εθελοντισμός γενικότερα αναδεικνύεται κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς , των ανθρώπων που πεισματικά βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!