«Πράσινες» προοπτικές για τη Βιοκαρπέτ

Αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 42,5 στα 51,9 εκατ. ευρώ) βελτίωση λειτουργικών επιδόσεων (EBITDA από +1,3 σε +2,35 εκατ. ευρώ) και περιορισμό ζημιών (από -2,56 εκατ. στα -873 χιλ. ευρώ) σημείωσε ο όμιλος Βιοκαρπέτ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Επιπλέον, όλα δείχνουν πως η βελτίωση των αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί κατά το δεύτερο μισό του έτους, με τη διοίκηση της εισηγμένης να αναφέρει ότι: «Όσον αφορά το β΄ εξάμηνο του 2017 προβλέπουμε να συνεχισθεί η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου λόγω της μητρικής εταιρίας (κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα) που πραγματοποιεί το 75% του τζίρου της στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά και της σταθερής ανοδικής πορείας της θυγατρικής Eξάλκο (διέλαση αλουμινίου) που εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο σημαντική αύξηση τζίρου κατά 25% και βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων κατά 212%».

Όμως, σύμφωνα με το Euro2day.gr, ο εισηγμένος όμιλος πέρα από τις κινήσεις που σχεδιάζει σε ταπητουργία και διέλαση αλουμινίου (διείσδυση σε νέες αγορές, διεθνής προσανατολισμός με ανάπτυξη εξαγωγών) επιδιώκει οφέλη και από την εμπλοκή του στο χώρο της «πράσινης οικονομίας» και ειδικότερα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση της εισηγμένης, ο όμιλος μέσα στα πλαίσια της επέκτασης των δραστηριοτήτων του έχει εκπονήσει μελέτες για την δημιουργία των παρακάτω φωτοβολταϊκών πάρκων:

• Η θυγατρική Eξάλκο αναμένει την έγκριση και άλλων τριών φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 1400 KW, που μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης θα εγκατασταθούν στα εργοστάσια της στο 5ο ΧΛΜ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών και στο 8ο ΧΛΜ της εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης στην Λάρισα.

• Η Eξάλκο επίσης μέσα στα πλαίσια της περαιτέρω επέκτασης του ομίλου Βιοκαρπέτ στην Πράσινη Ενέργεια έχει υποβάλλει στην Ρ.Α.Ε αίτημα για την δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3000 KW στην περιοχή του Δήμου Τεμπών Λάρισας.

• Τέλος η μητρική εταιρία έχει υποβάλλει αίτημα στην Ρ.Α.Ε για την δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4000 KW στην περιοχή Κουλουρίου του Δήμου Λάρισας.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση όλων των ανωτέρω ο όμιλος θα διαθέτει φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 11.900 KW περίπου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η θυγατρική Eξάλκο θα συμμετέχει στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών με την παραγωγή και εγκατάσταση των βάσεων στήριξης. Όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις αυτές θα προσθέσουν σταδιακά σημαντικά έσοδα από μία νέα δραστηριότητα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση