Ασία: Πράσινη ενέργεια δια χειρός Google

Ενισχύοντας τις προσπάθειές της για να γίνει πιο «πράσινη» η κορυφαία αμερικανική διαδικτυακή εταιρία Google ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει το Κέντρο για Λύσεις Πόρων (CRS) με σκοπό να φτιάξει προγράμματα πιστοποιημένης ανανεώσιμης ενέργειας για την Ασία, βοηθώντας εταιρίες να γνωρίζουν ότι η ενέργεια που αγοράζουν προέρχεται από καθαρές πηγές.

Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, θα ξεκινήσει από την Ταιβάν, δημιουργώντας πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας για τη μητρική της Google, Alphabet Inc.

Η κίνηση αυτή της Google, έρχεται τη στιγμή που ψάχνει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για τα κέντρα δεδομένων που έχει ανά τον κόσμο. Μακροπρόθεσμα, στόχος της Google είναι να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για να ηλεκτροδοτεί όλες τις εγκαταστάσεις της.

Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο καθαρής ενέργειας με 781 μεγαβάτ δια μέσου ηλιακών και αιολικών πηγών μετά την ολοκλήρωση 5 συμφωνιών αγοράς της παραγωγής από εργοστάσια σε ΗΠΑ, Χιλή και Σουηδία. Με τις συμφωνίες λαμβάνει 2 γιγαβάτ ΑΠΕ σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στελέχη της Google.

Οι συμφωνίες εξαγοράς ενέργειας διαρκούν για 10-20 χρόνια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τον Ιούλιο η Google δεσμεύτηκε για τριπλασιασμό των αγορών ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2025.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση