Προς προσωρινή μετεγκατάσταση οι μονάδες μυδοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό

Σύσκεψη για τις μυδοκαλλιέργειες, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίστανται από τη μη θεσμοθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Θερμαϊκού, συγκαλεί αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα κάποια προβλήματα του κλάδου των οστρακοκαλλιεργητών, που πλήττουν το προϊόν, το οποίο διατίθεται κυρίως προς εξαγωγή, ενισχύοντας αποφασιστικά την εθνική οικονομία.

Η μεγάλη καθυστέρηση στη θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ δεν επιτρέπει την οργάνωση της περιοχής και έχει δραματικές επιπτώσεις στον συγκεκριμένο παραγωγικό κλάδο που για τη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

Πέρα από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε επιτέλους να θεσμοθετηθεί η ΠΟΑΥ, αναμένεται να ληφθούν και άμεσα μέτρα, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο κ. Φάμελλος αναμένεται να προτείνει τη μετεγκατάσταση των νόμιμων μονάδων μυδοκαλλιέργειας σε πιο βαθιά νερά σε πρώτη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής διευθέτησης των προβλημάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση