Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από τα μέσα Νοεμβρίου

Η greenagenda  δημοσιεύει τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις  του καιρού.

 Ένα  ακόμη δεκαήμερο  καλοκαιρίας θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε  όπως δείχνουν  τα στοιχεία των  μετεωρολογικών προβλέψεων. «Ο Νοέμβριος, φαίνεται ότι θα έχει φθινοπωρινά χαρακτηριστικά στο πρώτο δεκαπενθήμερο με σχετικά καλές θερμοκρασίες, δηλαδή γενικά υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα.  Αντίθετα, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο, με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι θα αρχίσουν σταδιακά να επικρατούν πιο χειμερινά χαρακτηριστικά με πτώση της θερμοκρασίας και περισσότερες βροχές  σύμφωνα  με  μακροπρόθεσμες προβλέψεις» επεσήμανε  ο Μιχάλης Σιούτας, μετεωρολόγος, ειδικός σε θέματα  ακραίων καιρικών φαινομένων.

 «Να επισημάνουμε καταρχάς ότι αναφερόμαστε στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις πάντοτε με επιφύλαξη, καθώς βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν έχουν την ακρίβεια αλλά και την έννοια των καθημερινών προβλέψεων. Οι προβλέψεις αυτές μας δίνουν μόνο την τάση της απόκλισης από τις κανονικές τιμές θερμοκρασίας και βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων, για συνολικά διαστήματα μηνών ή εποχών» τόνισε  ο κ. Σιούτας.

 Ο προσεχής Δεκέμβριος, με βάση τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, φαίνεται σχετικά ήπιος, χωρίς δηλαδή μεγάλα διαστήματα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας και ψυχρές εισβολές, αλλά ότι η ένταση και διάρκεια τους ίσως είναι μικρότερη.Συνολικά για τον προσεχή χειμώνα, δηλαδή το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2013-Ιανουαρίου 2014, οι τελευταίες μακροπρόθεσμες προβλέψεις μας δείχνουν σε γενικές γραμμές ήπιες συνθήκες με τη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις κοντά στα αναμενόμενα κανονικά επίπεδα κλιματικά επίπεδα της χώρας. Πιθανόν ο Ιανουάριος να είναι πιο κρύος μήνας, με περισσότερες βροχές και χιονοπτώσεις και τη μέση θερμοκρασία του μήνα στα κανονικά ή λίγο κάτω απ’ τα κανονικά επίπεδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!