Πόρος: Πλήθος εκδηλώσεων και γλέντι στο ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Πελαργών που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουνίου για τον εορτασμό της ανακήρυξης του οικισμού Πόρου στις Φέρες ως «Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών 2016».

Ο οικισμός επιλέχθηκε και βραβεύτηκε για τη συνεχόμενη συμβολή του στην αναπαραγωγή και διατήρηση του συγκεκριμένου είδους, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό euroNATUR.

Ο εορτασμός, σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, με διαδρομή και ξενάγηση στις φωλιές των Πελαργών, δακτυλιώσεις, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, κουκλοθέατρο, μάθημα σκάκι, ποδηλατοδρομία και παρουσιάσεις και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με χαιρετισμούς και ομιλίες των επισήμων, την επίσημη ανακήρυξη του Πόρου ως Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, τη βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας  από το διαγωνισμό και τέλος θρακιώτικο γλέντι.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς και παραγωγοί της περιοχής, καθώς και με ενημερωτικά περίπτερα η ΔΕΔΔΗΕ, ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς και το WWF Ελλάς.

Συνδιοργανωτές τoυ Φεστιβάλ εκτός από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου ήταν η Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας», η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Ομάδα Πελαργών Ciconia.

«Όλοι οι συνδιοργανωτές δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε τις δράσεις προστασίας του Πελαργού και των βιοτόπων του και φυσικά να διοργανώσουμε και πάλι του χρόνου του 2ο Φεστιβάλ Πελαργών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΔ Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

2 3 4

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση