ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟ 2015

Νέα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο αποκαλύπτουν ότι το 2015 ήταν μια χρονιά - ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την EurActiv, το 11% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας προήλθε από την αιολική ενέργεια το 2015, από 9,5% το προηγούμενο έτος. Συνολικά, η αιολική παρείχε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περισσότερων από 8,250,000 σπίτια -σχεδόν το ένα τρίτο των βρετανικών νοικοκυριών- σε σύγκριση με τα 6,7 εκατομμύρια σπίτια το 2014.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο διευθυντής της Renewable UK Δρ Γκόρντον Έντς είπε: «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει το νέο έτος, η βιομηχανία αιολικής ενέργειας μπορεί να είναι υπερήφανη για την παραγωγή που έχει επιτευχθεί εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια για το 2015 […] Το καταφέραμε χάρη στην αυξημένη ανάπτυξη και τις θαυμάσιες ταχύτητες του ανέμου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν το λόγο που η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την αιολική ενέργεια.

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας καθώς απομακρυνόμαστε από τα ορυκτά καύσιμα και οδεύουμε σε καθαρές πηγές ενέργειας».

Συνολικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική αντιπροσώπευαν πάνω από το 18% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 31% στο μερίδιο της συνολικής παραγωγής. Το ποσοστό που παρέχεται από το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα μειώθηκε από 58,7% σε 52%.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση