Σε άπορες οικογένειες μεγάλη ποσότητα παράνομης υλοτομημένης ξυλείας

Στις 24 Νοεμβρίου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για παράνομη υλοτομία στο Δημόσιο Δάσος Ευαγγελίστριας, εντοπίστηκε από δασοφύλακες του Δασαρχείου Λαγκαδά αδέσποτη ξυλεία δρυός, περίπου δεκαέξι (16) χ.κ.μ. Οι υπάλληλοι προέβησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τα κατασχεθέντα δασικά προϊόντα διατέθηκαν με απόφαση του Δασάρχη Λαγκαδά και σύμφωνα με το Ν.4280/2014, σε τέσσερις άπορες οικογένειες της Δ.Ε.Λαχανά που υποδείχθηκαν από τον τοπικό Πρόεδρο Λιαρετίδη Κων/νο.
Είχε προηγηθεί αντίστοιχη διάθεση κατασχεμένης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας σε κατοίκους της Τ.Κ. Κρυονερίου του Δήμου Λαγκαδά. Στα μέσα Οκτωβρίου, κατά τη διενέργεια περιπολίας εντοπίστηκε παράνομη υλοτομία στο Δημοτικό Δάσος Κρυονερίου, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη κατακείμενων κορμών οξυάς, μέσου διαμέτρου 30 εκ. και ύψους 10-12 μέτρων. Οι κορμοί είχαν υλοτομηθεί από άγνωστο δράστη. Με Απόφαση του Δασάρχη Λαγκαδά τα κατασχεθέντα δασικά προϊόντα, περίπου τριάντα (30) χ.κ.μ., διατέθηκαν σε επτά (7) άπορες οικογένειες τοπική κοινότητας, μετά από υπόδειξη του τοπικού Προέδρου κ.Φανούλη Παναγιώτη. Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, το Δασαρχείο Λαγκαδά λειτουργεί, όπως και όλες οι Δασικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ και εγκυκλίων διαταγών της Ειδικής Γραμματείας Δασών, καθημερινά καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούνται περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – καταγγελιών: Δασαρχείο Λαγκαδά: 23940 22336.Επίσης, καταγγελία μπορεί να γίνει και στο Συντονιστικό Κέντρο του ΥΠΕΚΑ από σταθερό ή κινητό στον αριθμό 1591.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!