Σε χωματερή έχει μετατραπεί η παραλία της Γλυφάδας

Μεγάλος υποβρύχιος καθαρισμός από τους «Υδροναύτες».

 Ένα  «φιλί» ζωής στο θαλάσσιο οικοσύστημα της παραλίας της Γλυφάδας δόθηκε   από το  τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ. Στο πλαίσιο  της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it” η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση", πραγματοποιήθηκε   εθελοντικός  υποβρύχιος  καθαρισμός .

«Οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας ήταν πολλοί και η προσπάθεια τους ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς μπόρεσαν να ανελκύσουν από τον βυθό της Γλυφάδας μεγάλο όγκο σκουπιδιών, πλαστικών και μεταλλικών αντικειμένων. Ο όγκος των συγκεντρωμένων σκουπιδιών εντυπωσίασε όλους όσους βρέθηκαν στην παραλία της Γλυφάδας»  επεσήμανε  ο Παναγιώτης Τασιαδάμης  πρόεδρος ΔΣ ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.

                                                                             

Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Medasset» και οι εθελοντές της περιβαλλοντικής ομάδας «Ώρα για δράση» πραγματοποίησαν καθαρισμό των ακτών της περιοχής.

Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε ο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Λιμενικής αρχής Γλυφάδας.

Τεράστιος αριθμός εθελοντών, κυρίως αποτελούμενος από μικρά παιδιά και εφήβους που ξεκάθαρα έδειξαν τις προθέσεις τους συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο με τους φορείς που συμμετείχαν στην διοργάνωση.
 
Η παραλία της Γλυφάδας ξεχείλισε από θετική ενέργεια και διάθεση για προσφορά και δράση.. Αυτή ήταν η ουσιαστικότερη επιτυχία της καμπάνιας «let’s do it Greece», και ελπίζουμε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται με ακόμα περισσότερες συμμετοχές, δράσεις και θετική ενέργεια!

Let's do it..again!   

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!