Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στη Κεφαλονιά

Εφιαλτική ήταν η νύχτα  στο νησί της Κεφαλονιάς. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους τα Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στον οικισμό. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο κ. Γαλιατσάτος είπε στο ΑΜΠΕ ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές, που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια νησιά.

Στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα η φωτιά πέρασε από τις αυλές σπιτιών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι εν λόγω οικίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλάδα, με πλοίο από την Κυλλήνη.

Φωτογραφία: ekefalonia.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση