Σημαντική μείωση της πλαστικής σακούλας στη Σίφνο

Το 50% ξεπέρασε σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών στις επιχειρήσεις της Σίφνου, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου. Η ΣΕΣ (Sifnos Island Cooperative), στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριότητάς της για την πράσινη ανάπτυξη του νησιού ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο την εφαρμογή της Οδηγίας 2015/720 για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Tα καταστήματα λιανικής πώλησης του νησιού στηρίζουν την δράση παρέχοντας αντικίνητρα με την υιοθέτηση χρέωσης 0,10 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα. Η δράση «Κάντο όπως ένας Σιφνιός» παρουσιάζει πλέον ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα  και  μάλιστα υιοθετήθηκε από 40 επιχειρήσεις της Σίφνου που έχουν μεγάλη κατανάλωση πλαστικών σακουλών. Στο πλαίσιο της δράσης έγιναν το τελευταίο διάστημα από τη ΣΕΣ συναντήσεις και ενημερώσεις καταστηματαρχών καθώς και συναντήσεις με φορείς του νησιού (Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Επαγγελματιών, Σωματείο Αγγειοπλαστών) που στηρίζουν έμπρακτα τη δράση.

sifnos plastiki sakoula

Με στόχο τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, η Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου συνεχίζει την παραγωγή και διάθεση υφασμάτινων χειροποίητων τσαντών. Τα κέρδη από την πώληση των τσαντών καλύπτουν τα έξοδα της δράσης μείωσης της πλαστικής σακούλας, ενώ έχει δημιουργηθεί και μία θέση εργασίας στο νησί.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση