Στην Ελλάδα για το συνέδριο της GAIA Επιχειρείν ο Φιλ Χόγκαν

Με θέμα «Kοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ): διδάγματα του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος», η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει στις 7 Οκτωβρίου 2016, στη Βουλιαγμένη (ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso) το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Φιλ Χόγκαν, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της 1ης θεματικής ενότητας του Συνεδρίου, πρόεδροι και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι εθνικών αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων των χωρών του Νότου της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις και θα καταθέσουν εμπειρίες και προβληματισμούς σε σχέση με διαμορφωμένες συνθήκες και τις μελλοντικές προοπτικές για τους συνεταιρισμούς των μεσογειακών χωρών, τόσο στο πλαίσιο της ΚΑΠ, όσο και των ευρωπαϊκών και διεθνών αγορών γενικότερα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τα εργαλεία και οι πολιτικές που θα συνθέσουν το μελλοντικό μοντέλο της ΚΑΠ αποτελούν τον κορμό της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 2ης θεματικής ενότητας. Η ποιότητα, η προώθηση και η ιχνηλασιμότητα, ο ρόλος των χρηματοοικονομικών εργαλείων και των εργαλείων διαχείρισης κινδύνου, αλλά και η συμβολή των νέων τεχνολογιών στη στήριξη της ευρωπαϊκής γεωργίας, αποτελούν ζητήματα που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων σε επίπεδο ΕΕ και τα οποία εξέχοντες προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και την ΕΕ θα επιχειρήσουν να αναλύσουν και να προσεγγίσουν.

Η έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα με στόχο να αναδειχθούν καίρια ζητήματα γύρω από την ανάπτυξη της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την θεματική του Συνέδριου.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του συνεταιριστικού και επιχειρηματικού χώρου θα αναφερθούν στα καίρια ζητήματα και τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται γύρω από την κατάσταση και τις προοπτικές του συνεταιριστικού τομέα, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ενδεδειγμένες στρατηγικές κατευθύνσεις για την μελλοντική πορεία και την ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας.

Μέσα από τις παρεμβάσεις και τις συζητήσεις των εκλεκτών ομιλητών που εκπροσωπούν όλο φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σε σχέση με το στίγμα των εξελίξεων και την πορεία των συζητήσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην καρδιά της Ευρώπης, καθώς επίσης και να λάβουν μέρος στον διάλογο για το αύριο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση