ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

του Γιώργου Δαμιανίδη

Με το… βλέμμα στραμμένο στον Προμαχώνα είναι οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Αυτό, τουλάχιστον, διαφάνηκε από τη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, το βράδυ, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, εκπρόσωποι των αγροτών, καλύπτοντας γεωγραφικά, το σύνολο του νομού.

Τα «στοίχημα» είναι διπλό για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Πρώτον, να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Δεύτερον, να υπάρξει- ίσως για πρώτη φορά- ενότητα πραγματική, μεταξύ των αγροτών και φυσικά, εδώ και καιρό, «λοξοκοιτάζουν» το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός και μόνο συνδικαλιστικού φορέα.

Έχοντας γράψει… ιστορία στον Προμαχώνα οι Σερραίοι αγρότες, σε παλαιότερες κινητοποιήσεις, το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται πως έχει «προβάδισμα» για τον τόπο συγκέντρωσης. Μόνο που αυτή τη φορά, όλοι θα είναι αποφασισμένοι για όλα.

 

Ανάλογα με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, θα αποφασισθεί και αν θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε κινητοποιήσεις

Ανάλογα με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, θα αποφασισθεί και αν θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε κινητοποιήσεις

 

«Μιλάμε για ένα δεύτερο Κιλελέρ;» αναρωτιούνται κάποιοι, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων.

Αυτό που αποφάσισαν τελικά, χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι των αγροτών, είναι να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη, ανοιχτή συγκέντρωση των αγροτών του νομού, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Ανάλογα με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, θα αποφασισθεί και αν θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε κινητοποιήσεις.

Σε πρώτη φάση, τα τρακτέρ θα παραταχθούν στις πλατείες των χωριών.

Αυτό που τονίσθηκε και μάλιστα με έμφαση από τους αγροτοσυνδικαλιστές, είναι πως θα υπάρξει ένα και μοναδικό σημείο συγκέντρωσης και δεν θα υπάρξει δεύτερο, διασπαστικό, μπλόκο, όπως γινόταν μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν.

«Αν κάποιοι θα καθίσουν πάλι στο καναπέ, θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Η μόνη λύση είναι ο Προμαχώνας,» δήλωσε στο greenagenda.gr, ο αγροτοσυνδικαλιστής από τον Αχινό Ανέστης Κεμανιντζόγλου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση