Στο Βερολίνο οι συζητήσεις για την αγορά τροφίμων

Οι εκδηλώσεις της «Πράσινης Εβδομάδας» (Green Week) στο Βερολίνο, είναι κάτι παραπάνω από μια Διεθνής Έκθεση Τροφίμων. Πρόκειται
για μια εβδομάδα με τη συμμετοχή παραγωγών, εκθετών από τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο , αλλά και συναντήσεων υπουργών Γεωργίας όπου χαράσσεται η πολιτική τροφίμων για την επόμενη περίοδο. Όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές τονίζουν «εδώ χαράσσονται οι τάσεις της αγοράς τροφίμων και καταγράφονται οι αντιδράσεις των καταναλωτών».

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση Υπουργών Γεωργίας στην οποία θα συμμετέχει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής Αθ. Τσαυτάρης κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά και σημαντική.Άλλωστε οι γερμανοί καταναλωτές ήδη έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα βιολογικά προϊόντα που κερδίζουν πλέον έδαφος σε όλη την Ευρώπη, αλλά και για τα ελληνικά προϊόντα ποιότητας όπως για παράδειγμα το ελληνικό λάδι, η ελληνική
φέτα και το γιαούρτι.Όλα τα παραπάνω δε γράφονται καθόλου τυχαία. Ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός «Άτλαντα» ελληνικών λαδιών με σκοπό οι γερμανοί καταναλωτές αλλά και τα ελληνικά εστιατόρια στη Γερμανία που είναι πολλά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά λάδια.

Πρέπει να δώσουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Ένωση Ξενοδόχων το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθούν το λεγόμενο «ελληνικό πρωινό» σε ξενοδοχεία όλης της χώρας. Η δράση δε σταματά εδώ. Αντίθετα μόλις αρχίζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ελληνικά τυριά , τα κρασιά , αλλά και πολλά ΠΟΠ προϊόντα θα ενταχθούν στο «τουριστικό πακέτο» της χώρας με σκοπό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η προστιθέμενη αξία του.

Άλλωστε ακόμη και μελέτες για τις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού συγκλίνουν σε αυτό: Παρά την οικονομική κρίση που αγγίζει πλέον όλη την Ευρώπη, οι καταναλωτές συνεχίζουν να αναζητούν ποιοτικά και σε προσιτή τιμή προϊόντα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!