Στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πόλεις για ποδηλάτες» ο δήμος Θεσσαλονίκης

Φαίνεται πως  ανεβάζει τον πήχη ο δήμος Θεσσαλονίκης  στο θέμα της χρήσης  ποδηλάτου. Επιδιώκει να  ανεβάσει το επίπεδο και  να εντάξει την  πόλη  στην μεγάλη οικογένεια των  ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν αγκαλιάσει πριν από πολλές δεκαετίες  την χρήση του  ποδηλάτου  και τους ποδηλάτες.

 Πριν  λίγες ημέρες  το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

 Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο  Δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» ( Cities for Cyclists).

Με τη  συμμετοχή του στο Δίκτυο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να μοιράζεται  χρήσιμες πρακτικές με τα άλλα Ευρωπαϊκά μέλη για την ποδηλατική κουλτούρα μέσω του Εuropean Cyclists’ Federation, που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το ποδήλατο.

Επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί  να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο «Cities for Cyclist» workshop (εργαστήριο –πόλεις για ποδηλάτες),  να ενημερώνεται για τις δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα και χρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου και να συμμετέχει δωρεάν στο ετήσιο συνέδριο «Velo-City» που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και έχει ως αποκλειστικό θέμα το ποδήλατο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!