Στους 23 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ακόμα έναν νεκρό εντόπισαν και ανέσυραν το πρωί άνδρες της πυροσβεστικής από εξωτερικό χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής, όπου είχαν βρεθεί τα τρία τελευταία θύματα.

Η σορός, που ήταν σε προχωρημένη σήψη και σκεπασμένη από λάσπη και φερτά υλικά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

Τελικά αναγνωρίστηκε από συγγενείς του ως ο 70χρονος κυνηγός, ο οποίος είχε σταματήσει στις καντίνες της εξόδου της Μάνδρας προς τη Θήβα την Τετάρτη.

Επίσης, χθες βράδυ κατέληξε η ηλικιωμένη γυναικά, η οποία βρισκόταν διασωληνωμένη στο Θριάσιο, αυξάνοντας σε 22 τον τραγικό απολογισμό από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Στο μεταξύ τα σοβαρά προβλήματα και οι μεγάλες ανάγκες παραμένουν στη Μάνδρα σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, ενώ ο αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση και την καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται.

Μέχρι την Παρασκευή διενεργήθηκαν σχεδόν 2.000 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, στη Μάνδρα πραγματοποιήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν χρήζουν αποζημίωσης, από τα οποία 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες – υπόγεια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση