Στους ελληνικούς αιθέρες τα υδροπλάνα από το 2015

Στην greenagenda μίλησε ο αντιπρόεδρος και γενικός Διευθυντής της Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε

Ένα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον αναμένεται να μπει στην καθημερινότητα μας από το 2015. Το υδροπλάνο θα ενώσει την νησιωτική και κεντρική Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή όπως τα παράλια της Τουρκίας, την Ιταλία και τις Δαλματικές ακτές.
Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια και νησιά όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

Μετά από τη Σκύρο, την Αλόννησο, την Σκόπελο την Αμφιλοχία, την Τήνο, ακολούθησε η Πάτμος, ολοκληρώνοντας την διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρομίου. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου στην Πάτμο η οποία θα είναι από τα πρώτα νησιά στα Δωδεκάνησα με ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο.
Οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια συμβάλλοντας στον τουρισμό. Ένα δίκτυο με 112 υδατοδρόμια θα δώσει πολλές επιλογές στο επιβατικό κοινό και τακτική συγκοινωνία σε μια χώρα με 16.300 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Σε δήλωση του στην greenagenda.gr ο κύριος Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας είπε «Τα υδροπλάνα είναι μια επένδυση εθνικής σημασίας για την χώρα μας καθώς μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον Τουρισμό και την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα αξίζει και μπορεί να γίνει η Ριβιέρα της Ευρώπης αρκεί να υπάρχει ικανοποιητική και γρήγορη πρόσβαση προς τα νησιά της. Η Hellenic Seaplanes με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πολίτη έρχεται να αναδείξει αυτή την προοπτική με την χρήση του υδροπλάνου».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!