Συλλήψεις πολιτών στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Στη σύλληψη 2 πολιτών προχώρησε το ΑΤ Πολίχνης στο χώρο εργασιών του ΣΜΑ Ευκαρπίας μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Η ανάδοχος του έργου εταιρεία απαίτησε από την εισαγγελία την εφαρμογή του νόμου και την άσκηση διώξεων σε όσους παρακωλύουν την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης. Κατόπιν της αίτησης της εταιρείας ο εισαγγελέας έστειλε σχετική εντολή στο ΑΤ Πολίχνης και η αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή (6 Απριλίου) το πρωί 2 πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο, θεωρώντας ότι παρεμποδίζουν τις εργασίες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε κινητοποίηση των πολιτών και των φορέων του Δικτύου κατά της Κατασκευή του ΣΜΑ και έγινε διαμαρτυρία στο ΑΤ. Παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη για το Κοινό μας Μέλλον», Τάκης Θεοδοσιάδης και η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κα Ασλανίδου.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος, μετά από την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών, τους άφησε ελεύθερους, αφού πρώτα όρισε δικάσιμο την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η σύλληψη αυτή κρίνεται τουλάχιστον αστεία, αφού οι συγκεκριμένοι πολίτες από νομικής πλευράς δεν εμπόδιζαν καθόλου την κατασκευή του έργου. Στο χώρο δεν υπάρχουν μηχανήματα, ούτε εργαζόμενοι ούτε υπήρξε καμία κατασκευαστική δραστηριότητα σήμερα.

»Πρόκειται για καθαρή τρομοκράτηση των πολιτών και όσων αντιστέκονται στην κατασκευή ενός έργου που κρίνεται τουλάχιστον ύποπτο για τον τόπο μας. Η σύλληψη αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών των αρχών για συλλήψεις κι αναζητήσεις πολιτών που αντιδρούν.

»Στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνας των δημοτών μας γιατί είναι και δικός μας αγώνας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!