Τα δεύτερο ατύχημα στο Δήμο Βόλβης με επικίνδυνο φορτίο έχει εξοργίσει τους κατοίκους

Αγανάκτηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία του δήμου Βόλβης το δεύτερο  ατύχημα που σημειώθηκε με φορτηγό που μετέφερε  επικίνδυνο φορτίο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικό Χρυσός- El dorado». Δυο ημέρες  μετά την φωτιά  που εκδηλώθηκε  στο κοντέινερ που μετέφερε  συμπύκνωμα μολύβδου  οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν  απαντήσεις από τους υπευθύνους.

Σε απόσταση περίπου 1 χλμ, από τη τοποθεσία που σημειώθηκε το προηγούμενο ατύχημα με φορτηγό της εταιρείας στη Ρεντίνα.Το ατύχημα έγινε και πάλι σε μικρή απόσταση από τη προστατευμένη από τη συνθήκη Ραμσάρ περιοχή της Βόλβης και προκαλεί ερωτηματικά για το γεγονός ότι, παρά το προηγούμενο ατύχημα, τα φορτηγά της εταιρείας εξακολουθούν να περνούν με το επικίνδυνο, όπως καταγγέλλεται, φορτίο τους, μέσα από κατοικημένες περιοχές. Το βράδυ του ατυχήματος η περιοχή αποκλείστηκε   για αρκετή ώρα  από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

  Πριν από δύο μήνες,  φορτηγό  που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης σε κοντινό βουλκανιζατέρ για επιδιόρθωση. Κάτω από άγνωστη αιτία  άνοιξε η πόρτα του βαρέως οχήματος  και οι αρσενοπυρίτες που μετέφερε  έπεσαν στο έδαφος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!