Το πράσινο προφίλ της Χαλκιδικής παρουσιάστηκε στο Παρίσι

Μια ακόμη προβολή του πράσινου δυναμικού των ξενοδοχείων  της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στην έκθεση TOP RESA (23-27/09/2013) στο Παρίσι, η οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  μέσω του Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας -εταίρος στο έργο ShMILE II: "From the experimentation to the diffusion of Ecolabel in the Mediterranean", συμμετείχε στην έκθεση μαζί με εκπρόσωπους φορέων του τουρισμού από τη Γαλλία, Ιταλία και Ιορδανία.

 Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα  Ημερίδα με θέμα:Βιώσιμη ξενοδοχειακή αγορά: έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ ή μελλοντική επένδυση;

 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες  εταίρους να παρουσιάσουν σε Γάλλους δημοσιογράφους ο καθένας  το δικό του προορισμό αλλά και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την προώθηση του οικολογικού σήματος Eco Label στη Μεσόγειο. Ακόμη  έδωσα απαντήσες στα  παρακάτω ερωτήματα:

 • Τι είναι ένα οικολογικό ξενοδοχείο, και ποιές είναι οι υπάρχουσες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις στην αγορά;
• Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες των πελατών από ένα πράσινο ξενοδοχείο;

• Ποιες είναι οι νέες προοπτικές για την τουριστική αγορά;

 Εκ μέρους της Ελλάδας η Διευθύντρια του γραφείου του Ε.Ο.Τ. στο Παρίσι  Νέλα Τυλιανάκη-Βερνιέ παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, μιλώντας για μια αύξηση της τάξεως του 17% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Υπεύθυνη Συντονισμού της Ε.Ξ.Χ. και του Ι.Τ.Α.Μ. για το πρόγραμμα ShMILE II Ντάνια Λυρτζή παρουσίασε το πράσινο προφιλ της Χαλκιδικής. Το έργο ShMILE II βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και υποστηρίζεται από ένα δυναμικό σχήμα εταίρων που προέρχονται από την Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ιορδανία, Αίγυπτο και Τυνησία. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Program 2007 – 2013” και αναμένεται να ολοκληρώσει επιτυχώς τις δράσεις του, τους πρώτους μήνες του 2014.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!