Υπεγράφη η σύμβαση για τη ΜΕΑ στη Θήβα

Υπεγράφη στα γραφεία του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας μεταξύ του ΦΟΔΣΑ και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικολάου Ντίτορα, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι - μέλη του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και πολλοί αιρετοί εκπρόσώποι ης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΜΕΑ της Θήβας είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων. Η δυνατότητά του να επεξεργάζεται τόσο προδιαλεγμένα οργανικά απορρίμματα όσο και σύμμεικτα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost καθώς και η συνδιαχείριση της λυματολάσπης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων το καθιστούν μοναδικό στην χώρα μας.

H σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», υπεγράφη μεταξύ της κοινοπραξίας INTRAKAT – WATT AE και του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το έργο αφορά στην κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερών Αποβλήτων των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου και Τανάγρας, συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 35.000 t/έτος Αστικών Στερεών Αποβλήτων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των στόχων του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το συνολικό ύψος του έργου, που συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020» του ΕΣΠΑ, ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωση κατασκευής του απαιτεί περίπου 18 μήνες.

Παράλληλα, κατασκευάζεται στην Φωκίδα η μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Επιπλέον, ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση σειράς νέων έργων με προτεραιότητα τις ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Χαλκίδας & Λαμίας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει δρομολογήσει έργα διαλογής στην πηγή για τους Δήμους - μέλη του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση