Υπό κατάρρευση το Πάρκο Τρίτση (φωτο)

Μετά από πλήθος καταγγελιών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α.Τρίτσης» και διαπιστώθηκε η πρωτοφανής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο.

Η θλιβερή και άκρως ανησυχητική κατάσταση αφορά τη σχεδόν ολική καταστροφή και αποξήρανση των λιμνών και του καναλιού του Πάρκου, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε πλήθος νεκρών ζώων. Η χωρίς προηγούμενο εγκατάλειψη και αδιαφορία της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων έχουν φτάσει σε σημείο όχι μόνο να αναιρούν τον χαρακτήρα και τον σκοπό δημιουργίας του Πάρκου, έναν από τους μεγαλύτερους αδόμητους δημόσιους χώρους του λεκανοπεδίου, αλλά να οδηγούν και στην ολική καταστροφή του.

»Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για την εξελισσόμενη καταστροφή του Πάρκου και πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Ιωάννης Τσιρώνης, μεταθέτει εδώ και δύο χρόνια τη διαχείριση του Πάρκου στο μέλλον και σε νέους φορείς που αναπόφευκτα θα χρειαστούν χρόνο να λειτουργήσουν.

»Δεν μπορεί να γίνει επίσης κατανοητό ούτε το γεγονός ότι η συντελούμενη, ίσως μη αναστρέψιμη, καταστροφή δεν συγκινεί και δεν κινητοποιεί το ΥΠΕΝ και τον ΑΣΔΑ, προκειμένου να βρεθεί τουλάχιστον τώρα μια άμεση τεχνικά εφικτή λύση για να αποφευχθεί η ολική καταστροφή των λιμνών και της άγριας ζωής του Πάρκου.

»Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία με τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί στο Πάρκο από το 2005 αποτελεί τον βασικότερο ίσως φορέα που εκπληρώνει έναν από τους βασικούς σκοπούς του Πάρκου «Α.Τρίτσης», αυτό της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα».

Δείτε φωτογραφίες από το Πάρκο Τρίτση:

2 3 4 5

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση